Publicat: 28 Decembrie, 2016 - 09:22
Share

În contextul atenționării meteorologice cod GALBEN de ninsori viscolite in estul județului Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Banat' al județului Timiș a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupei operative.

Având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, manifestate prin intensificări ale vântului, ninsori viscolite și precipitații sub formă de ninsori sau mixte, peste 100 pompieri sunt pregătiți să intervină, cu 20 mijloace tehnice, în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora.

Misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de cele 9 echipaje SMURD, iar alte 4 (două ATPVM și două ambulanțe aflate în rezervă) sunt pregătite să intervină, dacă situația o va impune.

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, ISU Timiș este pregătit să intervină cu autospeciala șenilată cu capacitate mărită de trecere.

La nevoie, echipajele de salvatori vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populației, animalelor și bunurilor aflate în pericol, precum și pentru limitarea și înlăturarea eventualelor efecte negative.

Evoluția fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional, la nevoie, fiind posibilă completarea forțelor și tehnicii de intervenție de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața și sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.