Publicat: 10 Octombrie, 2015 - 12:15
Share

Avertizarea cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute intră în vigoare de sâmbătă după-amiază până luni seara, în aproape toată ţara, la munte, în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul şi sud-estul Transilvaniei fiind anunţate lapoviţă şi ninsoare.

Ploi, ninsori şi vânt puternic, în aproape toată ţara, începând de sâmbătă după-amaiză

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov şi Sibiu.

În acest interval, ploile se vor intensifica şi se vor extinde în jumătatea sudică a ţării. În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, peste 40-50 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50-55 de kilometri pe oră, iar în sudul Bantului şi pe creste va depăşi temporar 70 de kilometri pe oră.