Publicat: 21 August, 2017 - 11:41

ANM a emis, luni, o atenţionare meteo cod galben de ploi torenţiale valabilă pentru 15 judeţe. De asemenea, avem șu o informare meteo de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată, valabilă pentru toată ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare cod galben de ploi şi vijelii pentru 15 judeţe din nordul, centrul şi nord-vestul ţării, valabilă în intervalul 20 august, ora 23.00 - 21 august, ora 23.00. De asemenea, meteorologii spun că începând de duminică seară vremea se va răci, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în restul ţării.

Meteorologii avertizează că începând de duminică noaptea, vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, unde cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat  40...50 l/mp. Fenomene vizate - instabilitate atmosferică, răcire accentuată - sunt pognozate până pe 22 august, la ora 8.00.

Avertizarea cod galben vizează 15 judeţe: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Sălaj, Cluj, Mureş, Neamţ, Alba, Harghita, Bacău, Sibiu, Braşov, Covasna, Hunedoara şi Caraş-Severin.

De asemenea, ANM a emis o informarea de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată a temperaturilor, de duminică, de la ora 18.00, până marţi dimineaţă, la ora 8.00. În acest interval vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni, în regiunile vestice şi nord-vestice, iar luni şi în noaptea de luni spre marţi în zona de munte, în centrul ţării şi local în est şi în sud.

Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi vor fi condiţii de grindină, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice şi de sud-vest, iar în timpul ploilor va avea aspect de vijelie. Meteorologii precizează că vremea va deveni rece, însă în după-amiaza zilei de duminică se vor menţine canicula şi disconfortul termic în sudul, estul şi centrul ţării.