Publicat: 15 Aprilie, 2013 - 14:31

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare meteo de cod galben de vânt puternic, valabilă pentru judeţele Buzău, Ialomiţa şi Călăraşi.

Avertizarea este valabilă până la ora 18:00.  Meteorologii se aşteaptă ca vântul să atingă viteze de peste 60 - 70 kilometri pe oră, în zonele vizate.

 În cursul zilei de luni, valorile termice scad uşor, sitându-se în jurul celor normale pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în estul şi în sudul ţãrii, precum şi la munte unde pe arii restrânse va ploua.

În Carpaţii Orientali, la peste 1600 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului ploile vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice şi la munte.

Temperaturile maxime vor fi de la 10...11 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 19 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -1 şi 9 grade. Spre sfârşitul intervalului, izolat în nord-vest şi centru vor fi condiţii de brumã.