Publicat: 23 Aprilie, 2014 - 15:32

Hidrologii au emis, miercuri, două avertizări cod galben și portocaliu ce vizează râurile din opt județe, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a apelor (INHGA).

Sunt așteptate creșteri de debite și niveluri pe unekle râuri din bazinele hidrografice Caraș, Nera, Cerna, Drincea, Desnățui, Jiu, afluenții Olt inferior, Călmățui, Vedea, Argeș și Ialomița, cu depășiri ale cotelor de atenție și de inundație.

Astfel, codul galben este valabil în intervalul  23.04.2014 ora 16:00 – 24.04.2014 ora 02:00 pe râul Neajlov sector aval S.H. Vadu Lat (județul Giurgiu), pe râul Cãlmățui (județul Teleorman), Pârâul Câinelui sectorul  S.H. Vârtoapele – confluența cu râul Vedea (județul Teleorman), Sabar aval Poenari (județ Giurgiu) și pe râul Ialomița sector aval S.H. Coșereni (județul Ialomița).

COD GALBEN începând cu data de 24.04.2014 ora 02:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Caraș, Nera, Cerna (județul Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu și pe afluenții săi (județele Hunedoara, Mehedinți, Gorj și Dolj), Olteþ și pe unii afluenți ai Oltului inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe Călmățui (județul Teleorman), pe Vedea și pe afluenții săi din județele Olt, Teleorman și Argeș, pe râurile din bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele Argeș și Dâmbovița), pe Neajlov, Sabar  (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), pe Ialomița, Prahova și unii afluenți (județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița).

COD PORTOCALIU începând cu data de 24.04.2014 ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Motru superior și afluentul său Coșuștea (județele Mehedinți și Gorj), pe Jiu la Răcari – sector îndiguit (județul Dolj), Vedea amonte S.H. Văleni, Teleorman amonte de S.H. Tătărăștii de Sus, Pârâul Câinelui și alți afluenți mici ai râului Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman) și Neajlov amonte Vadu Lat (județele Dâmbovița și Giurgiu).