18 august 2022

Cod galben şi portocaliu de ninsori în sud-estul ţării!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere faptul că pentru perioada 28 februarie – 1 martie (în intervalul orar 10:00 – 10:00), au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în sud-estul ţării şi unul portocaliu de ninsori viscolite cu strat de zăpadă consistent şi vizibilitate redusă în judeţele Constanţa şi Tulcea, facem apel la conducătorii auto să circule cu prudenţă pe segmentele de drum afectate.

Recomandăm conducătorilor auto să evite circulaţia în zonele afectate de coduri şi precizăm că CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră pot lua decizia închiderii circulaţiei pe anumite sectoare de drum dacă viaţa participanţilor la trafic este pusă în pericol.
Pe durata codului galben, în intervalul menţionat, în sud-estul ţării, temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55-65 km/h şi local va fi viscol.

În intervalul codului portocaliu, în judeţele Constanţa şi Tulcea va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60-70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral şi în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h şi vor fi precipitaţii mixte.

Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Imagini de la intervenţiile Regionalelor CNAIR puteţi vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr .

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ .

CNAIR S.A.