Publicat: 31 Martie, 2014 - 14:58
Share
x

Magistraţii Curţii Supreme l-au condamnat pe fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş, luni, la patru ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul "Hidroelectrica". Decizia nu este definitivă.

ÎCCJ a terminat pe 3 martie de judecat dosarul Hidroelectrica.

Fostul ministru al Economiei, Codruţ Sereş, a fost acuzat că ar fi ascuns activităţile ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA, în urma cărora s-au adus prejudicii de aproximativ 165 de milioane de dolari.

Codruţ Şereş a declarat că nu este vinovat de săvârşirea vreunei fapte penale, iar rezultatele controalelor efectuate la Hidroelectrica pe vremea când era ministru au fost transmise parchetelor.

În acest dosar procurorii i-au mai deferit justiţiei pe cei care făceau parte din conducerea Hidroelectrica, respectiv pe Eugen Pena, fost director general, Victoria Geormăneanu, fost director economic, George Lavinius Asan, director furnizare, Nicolae Opriş, fost şef Serviciu Marketing - Furnizare, Traian Oprea, director general, Georgeta Iosif, director economic.
Codamnarea din "Trădare şi spionaj".

Codruţ Şereş a susţinut că nu îi cunoaşte pe membrii 'aşa-zisului grup infracţional organizat' şi că în seama sa nu poate fi reţinut un prejudiciu în acest dosar.