Publicat: 13 Martie, 2018 - 14:15

Depozitarul Central oferă gratuit serviciul de înregistrare a codului IBAN, de joi şi până pe 15 aprilie, pentru cei care nu au un cont deschis la un intermediar şi să ia astfel dividende, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Cei care deţin instrumente financiare care nu sunt clienţi ai unui intermediar îşi vor putea înregistra gratuit codul IBAN timp de o lună, pe baza Cărţii de Identitate şi a unui extras de cont de la bancă.

'Este un demers care se înscrie în eforturile noastre permanente de a încuraja cât mai mulţi deţinători să se preocupe de portofoliile lor şi să beneficieze de serviciile profesioniste ale Depozitarului Central. Timp de o lună, aceste servicii vor fi gratuite pentru toţi cei care îşi vor înregistra codul IBAN', a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarul Central. 

Înregistrarea codului IBAN la Depozitarul Central este necesară şi utilă pentru deţinătorii de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar, pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care respectivul acţionar are deţineri.

Această măsură a fost luată ca urmare a evenimentului Global Money Week (GMW - Săptămâna Mondială a Banilor), care este o celebrare destinată conştientizării populaţiei mondiale cu privire la piaţa financiară.

Global Money Week a fost iniţiată în anul 2012 şi este coordonată de Child & Youth Finance Internaţional (CYFI), susţinută de OECD. În 2018, Global Money Week se celebrează în săptămâna 12 - 18 martie.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: