Publicat: 15 Mai, 2014 - 14:23

Gospodării şi locuinţe inundate, copaci doborâţi de vânt şi multă  suferinţă. Şase localităţi din judeţul Argeş au fost inundate în urma precipitaţiilor.

În judeţul Buzău, în timpul furtunii, patru copaci au fost doborâţi de vântul extrem de puternic, doi în municipiul Buzău, unul pe o stradă din Râmnicu Sărat şi unul în comuna Cătina.

La Buzău, un copac cu un trunchi de un metru grosime a fost scos din rădăcină de vijelie şi a căzut peste un autoturism parcat lângă borduri. În urma ploilor abundente, zeci de gospodării au fost inundate, în judeţul Buzău.

În comuna Vipereşti, 11 gospodării, trei case şi opt curţi au fost inundate, în ajutorul oamenilor acţionând pompierii cu motopompe. Cinci persoane, între care doi copii, au fost evacuate din casa în care le-a intrat apa, oamenii riscând să se înece dacă nu plecau. Cei cinci au fost cazaţi la primăria din localitate.

În comuna Verneşti, în satul Cândeşti, 11 gospodării au fost inundate, apa intrând în zece curţi şi într-o casă unde totul este distrus. Apa măsoară jumătate de metru. La Cândeşti, solariile oamenilor şi grădinile au fost distruse.

De asemenea, pe DN 10, aluviuni scurse de pe versanţi au inundat şoseaua în dreptul localităţii Sătuc, carosabilul fiind inundat şi la Lunca Cislăului. Din cauza vântului puternic, aproape 3.000 de consumatori sunt nealimentaţi în Cătina, Chiojdu şi o parte din localnicii din Mărăcineni. Tot la Chiojdu, vijelia a rupt un stâlp din beton.

În urma ploilor torenţiale din noaptea de miercuri spre joi, s-au produs inundaţii în localităţile Curtea de Argeş, Cotmeana, Băiculeşti, Ciofrângeni, Uda şi Vedea, informează un comunicat dat publicităţii de Prefectura Argeş.

Conform sursei citate, drumul naţional 7 C a fost închis, în dreptul comunei Ciofrângeni, în punctul "Piatra”, din cauza distrugerilor produse covorului asfaltic, autorităţile recomandând ca rută ocolitoare de la kilometrul 56 al drumului către Burluşi şi Râmnicu Vâlcea. Acest tronson este deschis în prezent doar riveranilor, iar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe DN 7 C.

De asemenea, drumul naţional 73 C, care face legătura între Curtea de Argeş şi Râmnicu Vâlcea, a fost închis în urma unei alunecări de teren, produsă la kilometrul 60, in zona localităţii Piatra, fiind blocat tronsonul Tigveni - Blidari, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Zona a fost semnalizată, circulaţia fiind deviată pe DJ 678A, Tigveni - Deduleşti. În urma alunecărilor de teren din acea zonă au fost dislocaţi patru stâlpi din beton care susţineau reţeaua de alimentare cu energie electrică.

Joi dimineaţă, aproximativ o mie de consumatori din localităţile Ciofrângeni, Drăganu, Cotmeana, Răteşti şi Băiculeşti nu sunt alimentaţi cu energie electrică. Alte aproximativ 3.000 de familii, care nu au avut electricitate în urma avariilor produse în noaptea de miercuri spre joi.