28 noiembrie 2021

Colaborare între Opera din Iaşi şi cea din Chişinău

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet din repertoriul Operei Naţionale Române din Iaşi, „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, poate fi văzut în această săptămână pentru prima oară în stagiunea 2021-2022. Interesul foarte mare suscitat în rândul publicului a făcut să fie programate două reprezentaţii, care vor avea loc pe 16 şi 17 noiembrie, cu începere de la ora 18:30, în Sala Mare.
Distribuţiile vor fi de excepţie. Marţi, rolurile principale vor fi interpretate de Natalia Bohdan, de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău şi apreciatul prim-balerin al Operei ieşene, Vlad Mărculescu. Reprezentaţia de miercuri va avea în centru alţi doi invitaţi speciali de la teatrul liric din Chişinău, Tatiana şi Nicolai Nazarchevici.
„Mă bucură enorm prezenţa la Iaşi a marilor balerini din Basarabia şi colaborarea dintre teatrele naţionale din Iaşi şi Chişinău. Spectatorii care vor veni la cele două spectacole vor avea parte de surprize extrem de plăcute. Ne vom apropia de sacralitatea cerută de această meserie nobilă” a declarat Mărculescu.
Ambele evenimente vor avea loc cu casa închisă.