25 octombrie 2021

Colaborare între Poliţia Locală şi Protecţia Consumatorului – acţiune comună în Galeria 1

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au acţionat în aceste zile, în colaborare cu inspectori din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Timiş, cu care, de altfel, a fost încheiat luna aceasta şi un protocol de colaborare, în vederea verificării modului în care se desfăşoară activităţile comerciale din centrele destinate.

Astfel, la acţiunea comună, desfăşurată în Galeria 1 din Timişoara, poliţiştii locali au verificat aspecte precum deţinerea de către comercianţi a acordurilor de funcţionare pentru activitatea pe care o desfăşoară, respectarea menţiunilor din acord, respectarea regulilor generale de comerţ, afişarea preţurilor pentru mărfurile expuse la vânzare, a denumirii societăţii comerciale şi a elementelor de identificare, precum şi respectarea legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva infectării cu virusul SARS- COV2.

Comisarii CJPC Timiş au efectuat verificări, la rândul lor, cu privire la etichetarea şi afişarea informaţiilor la articolele de încălţăminte.

Au fost verificaţi 36 comercianţi, constatându-se în cea mai mare parte respectarea prevederilor legale. Poliţiştii locali şi comisarii CJPC au încheiat, în total, 13 procese verbale de sancţionare a contravenţiilor şi alte trei procese verbale de constatare.

Principalele probleme constatate au fost legate de lipsa acordului de funcţionare, neafişarea datelor şi a preţurilor, desfăşurarea altor activităţi decât cele autorizate prin acord, precum şi neetichetarea corespunzătoare a produselor, la categoria încălţăminte. Acţiunile comune vor continua şi în perioada următoare şi în alte locaţii.