19 august 2022

Colaborare România-Turcia, la nivelul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

E.S. domnul Emre Yurdakul, Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa şi doamna Aygun Eski, noul Ataşat comercial al Consulatului General al Turciei, la Constanţa, în vizită la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură

Doamna Ruxandra Serescu, Directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, a primit, marţi 19 aprilie 2022, vizita de curtoazie a E.S. domnul Emre Yurdakul, Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa şi a doamnei Aygun Eski, noul Ataşat comercial al Consulatului General al Turciei, la Constanţa.

Doamna Ruxandra Serescu a mulţumit pentru vizită şi a asigurat Conducerea Consulatului General al Turciei de deschidere totală în ceea ce priveşte colaborarea dintre cele două instituţii , precum şi cu comunitatea de afaceri turcă din Constanţa.

În cadrul întrevederii s-a discutat, de asemenea, despre continuarea programului „Buyer Mission” suspendat, din păcate, pe perioada pandemiei, dar care a fost reluat şi vine în sprijinul firmelor interesate să importe produse din Turcia. În cadrul acestui program, pentru fiecare târg, cuprins în program, un număr de 5 firme la nivel naţional vor beneficia pe perioada programului de cazare gratuită cu micul dejun inclus şi de transferurile aeroport-hotel-târg.

Programul poate fi consultat la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. În acelaşi timp vor fi organizate întâlniri de afaceri bilaterale la care pot participa atât firmele incluse în programul „Buyer Mission” cât şi firmele participante pe cont propriu.

E.S. domnul Consul general Emre Yurdakul şi doamna Ataşat comercial Aygun Eski au mulţumit doamnei Director general pentru primire şi au transmis că, atât Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, cât şi Biroul Ataşatului comercial, sunt la dispoziţia comunităţii de afaceri din Constanţa şi că România este un partener de afaceri foarte important pentru Republica Turcia.

Lucia Calenici
Purtător de cuvânt
Comunicat de presă – Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa