Publicat: 13 Martie, 2018 - 19:49

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, după audierea maraton de la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI că că a vorbit despre „o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

Florian Coldea a anunțat că, deși audierea de azi a durat aproximativ opt ore, el va urma să mai fie audiat în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

„Am reușit să atingem toate subiectele de pe agendă, majoritatea au fost deja vehiculate în spațiul public”, a precizat el.

Coldea a mai spus că în mandatul său a făcut din SRI „o instutuție modernă”, la „standarde euroatlantice” și care „avea peste 50% încredere în populație”.

„S-a vorbit și de sintagmele cu care azi e redefinit statul, de unele voci. Am precizat că eu nu înțeleg sintagma. Mă pot referi doar la statul vertical, în care s-au făcut eforturi pentru consolidarea legii. Nu doar instituția noastră ci și altele, unele din ele din varii motive îl redefinesc azi”, a adăugat Florian Coldea.

„Deși înțeleg atracția pentru mister, povești cu spioni și conspirații și frustrarea unora, aceste demersuri care merg dincolo de politică riscă să se transforme în vânătoare de vrajitoare, care afectează instituțiile fundamentale ale statului român, normele euroatlantice pe care unii pretind că le apără”, a subliniat el.

Preşedintele Comisiei, Claudiu Manda, a anunţat pe 5 martie că a convenit cu fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, să amâne audierea acestuia pentru data de 13 martie, de la ora 11:00.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: