Publicat: 18 Ianuarie, 2017 - 18:41
Share

 
Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, general-locotenent în rezervă, Florian Coldea, anunță că va vorbi, acum, "lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare".

”Celor care s-au grăbit să creadă sau să amplifice neadevăruri flagrante difuzate în trecut sau mai recent, până la data de 18 ianuarie 2017, le reiterez faptul că am înțeles miza, iar aceasta este cu mult mai mare și mai profundă decât compromiterea activității mele. Îmi rezerv dreptul de a oferi răspunsuri și clarificări adecvate, precum și elemente factuale relevante despre aceste aspecte și multe altele, la un moment dat.

Criticilor mei, ale căror afirmații le-am considerat adesea constructive, le transmit că, lipsit de constrângerile statutului și uniformei militare, voi avea, în viitor, libertatea de a vorbi, de a mă exprima public, în baza expertizei profesionale acumulate și cu buna-credință care m-a ghidat întotdeauna”, spune Florian Coldea, în mesajul său.

"Dincolo de numele meu, pe care ancheta internă şi adevărul l-au reabilitat, consider că această serie de atacuri şi acuzaţii defăimătoare riscă să afecteze grav spiritul instituţiei şi, implicit, buna funcţionare a acesteia. Din consideraţie şi respect faţă de toată activitatea trecută, faţă de performanţa înregistrată, faţă de statura consolidată a ceea ce reprezintă astăzi SRI în comunitatea euroatlantică de intelligence, faţă de munca şi eforturile colegilor mei, nu am putut îngădui ca acest lucru să continue", mai spune acesta.