27 mai 2022

Colecţie despre procesul creativ în metafore, până pe 15 noiembrie, la Celula de artă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Până pe 15 noiembrie, la galeria neconvenţională Celula de artă, artistul Semantix deschide uşa secretă care duce până în spatele creaţiei, în colecţia Motion Madness ce surprinde ideile care se transformă ulterior în lucrări de artă şi procesele creative într-o serie de metafore vizuale. Invitaţi la Motion Madness sunt bine-cunoscutul artist muralist IRLO şi Eli Stancu, vernisajul va avea loc pe 1 noiembrie la ora 19:00 iar expoziţia se poate vedea la orice oră în spaţiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Pornind de la premisa că, intrinsec, creaţia este un motor neuronal perpetuu, Semantix îşi doreşte să surprindă în lucrările sale de artă digitală momentul zero, gândul care a dat naştere contextului necesar creaţiei.

„Sunt un om care prezintă lumea într-un mod misterios, unii spun că e întunecat, alţii că e colorat dar, dacă nu eşti în mintea mea, ai liberul arbitru şi puterea de a alege. Sunteţi liberi să vă creaţi propria poveste, dar ideea este să lăsaţi imaginile create de mine să vă fie regizorul. Pentru alte metafore, vă rog să scanaţi imaginaţia.”, spune artistul.

Celula de artă este reprezentată de un spaţiu cu deschidere stradală, ce îşi propune să permită lucrărilor să evadeze din spaţiul clasic al galeriei pentru a interacţiona cu un public nou, care nu obişnuieşte să participe la vernisaje şi astfel, pentru ca nu mai există o barieră fizică şi temporală între obiectul de artă şi privitor, se crează un dialog liber, direct şi nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale şi încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră pentru publicul stradal. Cu o prezenţă de ~ 4 ani (2017 – 2021) pe scena artei din Bucureşti, Celula de artă a susţinut ~70 evenimente (expoziţii, performance-uri, live-uri) şi a influenţat modul de percepţie în ceea ce priveşte expunerea obiectelor sau actelor artistice în faţa publicului.

Noutăţile din Celula de artă se pot vedea pe Facebook şi pe Instagram.

Partener strategic: Casa Carol (Carol 53)