Publicat: 24 Septembrie, 2020 - 17:30
Share

Colegiul Economic din Buzău, unul dintre cele mai mari din județ cu aproape o mie de elevi, a intrat în scenariul roșu după ce o profesoară a fost depistată pozitiv la coronavirus. Ea a predat la mai multe clase, de aceea Direcția de Sănătate Publică a decis să mute toate cursurile colegiului online timp de 14 zile.

Colegiul Economic din Buzău trece în scenariul roşu după ce un cadru didactic care a predat la mai multe clase a fost confirmat cu coronavirus. Este a doua școală din Buzău care îşi mută cursurile exclusiv online după confirmarea cu COVID-19 a unor cadre didactice.

Consiliul de Administraţie al Colegiului Economic s-a întrunit după confirmarea cu coronavirus a unui cadru didactic şi a decis să transmită spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgenţă propunerea ca şcoala să fie închisă timp de 14 zile.

Începând de joi, elevii vor rămâne acasă, urmând ca în scurt timp să se întrunească şi CJSU Buzău care să-şi dea acordul final pentru această variantă, chestiunea fiind una de procedură, care nu poate schimba decizia ca şcoala să treacă în scenariul roşu. Profesorul depistat pozitiv a predat la mai multe clase şi a intrat în contact şi cu colegii de cancelarie. Colegiul Economic din Buzău este a doua şcoală care trece în scenariul roşu.

Zilele trecute, un profesor de la şcoala din Izvoru Dulce, comuna Merei, a fost descoperit bolnav de COVID-19, iar autoritățile au decis trecerea unității din scenariul verde în scenariul roșu.

O școală din Râmnicu Sărat, cu o mie de elevi, a intrat, din data de 23 septembrie, în scenariul roșu. DSP a luat decizia după ce o învățatoare și soțul ei, care e și administratorul școlii, au fost depistați pozitiv la noul coronavirus. Este vorba despre școala gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat

Reprezentanții unității au anunțat că scenariul roșu ar urma să funcționeze până pe data de 28 septembrie, dar nu este exclus ca perioada de online să fie prelungită.

Tag-uri Institutii: