Publicat: 25 Iunie, 2013 - 18:32
Share
Asistenţă psihologică gratuită pentru victime şi rudele acestora

Colegiul Psihologilor din România va sprijini autorităţile române pentru acordarea asistenţei psihologice gratuite post-traumă pentru victimele accidentului rutier şi pentru rudele apropiate acestora, afectate de tragedia rutieră.

În urma acceptului secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Dr. Raed Arafat, Colegiul Psihologilor din România a alcătuit o echipă de psihologi, specializaţi în consiliere psihologică şi psihoterapie, care urmează să acorde serviciile de asistenţă psihologică pentru victimele accidentului rutier din Muntenegru şi pentru rudele apropiate acestora.

Membrii echipei de psihologi vor merge la cele patru spitale, unde sunt aduşi răniţii din accident şi vor sta de vorbă cu ei şi cu familiile acestora. De asemenea, psihologi din echipă vor merge la Piteşti şi Curtea de Argeş, unde vor consilia psihologic aparţinătorii victimelr accidentului. În toate demersurile lor, echipa de psihologi va colabora cu specialiştii din sistemul public de sănătate şi din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Atât răniţii, cât şi familiile celor raniti sau decedaţi în acest tragic accident au nevoie de ajutor şi consiliere psihologică în aceste momente grele. De aceea, am lansat public printre membrii noştri apelul de a sări în ajutorul celor afectati, iar până în prezent deja s-au oferit deja un număr mare de voluntari”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.

Echipa de psihologi va fi coordonată de Departamentul juridic si de comunicare.