Publicat: 3 Martie, 2016 - 11:55
Share

 Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, în parteneriat cu grupul McCann Erickson România, Primăria Sectorului 1, Societatea Română de Matematică, Microsoft, Regio și Programul „Hai la Olimpiadă!”(program implementat de Fundația eMAG, în parteneriat cu BCR), a organizat și în acest an cele două ediții ale competițiilor Romanian Master of Mathematics și Romanian Master of Physics. 

În ediția din acest an, în competiţia „Romanian Master of Mathematics” s-au înscris 152 elevi, reprezentând 17 țări: Anglia, Brazilia, Bulgaria, Croația, Coreea de Sud, China, Franța, Italia, Mexic, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, SUA și România. De asemenea, la concursul „Romanian Master of Physics” au participat echipe din 8 țări: Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Moldova, Rusia, Serbia și România. 

„Am acceptat cu entuziasm propunerea de a fi partener în organizarea acestor competiții alături de un colegiu cu prestigiu din România, Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”. Susținem în permanență proiecte de educație și ne dorim să vedem că se organizează în România cât mai multe astfel de competiții internaționale.” – a declarat Bogdan Enoiu, Director General al Grupului McCann Erickson România. 

Primele țări clasate după stabilirea punctajelor de către juriu la competiția „Romanian Master of Mathematics” au fost: SUA, Rusia și Ucraina, România s-a clasat la aceast concurs pe locurile 23 și 28. 
În cadrul competiției Romanian Master of Physics prima clasată a fost România, urmată de Rusia și Serbia.