26 octombrie 2021

Colete cu ţigarete de contrabandă descoperite la frontiera cu Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 2.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 28.000 de lei.

În data de 19 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, ca urmare a schimbului de date cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competenţă.

În jurul orelor 07.40, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere din dotare, două persoane care transportau cutii voluminoase, dinspre malul râului Prut către pădurea din apropierea cartierului Teioasa – Darabani.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele şi au fugit în pădurea din apropiere.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 40.000 de ţigarete (2.000 de pachete), în valoare de 28.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani, Comisar de poliţie RĂCNEA MINODORA