28 septembrie 2021

Comandamentul spațial creat în Marea Britanie

Comandament spatial sua
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Marea Britanie are un Comandament Spațial pentru a proteja interesele țării în spațiu

 În Marea Britanie , Comandamentul spațial al Forțelor Aeriene Regale a fost recent creat pentru a proteja interesele Regatului Unit în spațiu, a declarat guvernul britanic într-un comunicat.
Space Command și-a deschis sediul în High Wycombe, la vest de Londra . Se remarcă faptul că crearea Comandamentului Spațial este „un pas important pentru asigurarea protecției intereselor britanice în spațiu” și se implementează ca parte a investiției suplimentare anunțate anterior de 1,4 miliarde de lire sterline pentru activități legate de spațiul cosmic în următorii 10 ani. „Capacitatea de a opera în spațiu este îmbunătățită și mai mult de o creștere de 24 de miliarde de lire a finanțării apărării în următorii patru ani, așa cum a fost anunțat de premierul de anul trecut”, a spus guvernul.

Marea Britanie acuză Rusia și China de activități periculoase în spațiu
„Pe măsură ce adversarii noștri își dezvoltă capacitățile spațiale, este de o importanță vitală pentru noi să investim în spațiu pentru a ne asigura un avantaj în lupta în această zonă în dezvoltare rapidă. Crearea Comandamentului Spațial este un pas important în dorința noastră de a lucra eficient în spațiu „, a spus ministrul privind achizițiile în domeniul apărării din Marea Britanie, Jeremy Quinn.

Se remarcă faptul că sub conducerea vice-mareșalului aviației Paul Godfrey, comanda va supraveghea toată dezvoltarea capacităților spațiale din Departamentul Apărării în trei domenii principale: operațiuni spațiale, instruire și selecția a personalului spațial și potențialul de dezvoltare și livrarea de programe de echipamente spațiale. Comandamentul spațial din Marea Britanie este de așteptat să lucreze cu Comandamentul strategic și Laboratorul de știință și tehnologie al apărării.
Comandamentul spațial al Regatului Unit va îndeplini angajamentele țării în cadrul Inițiativei de operațiuni spațiale comune, care include șapte țări: Australia , Canada , Franța , Germania , Noua Zeelandă , Regatul Unit și Statele Unite .

Ciprian Pop