Publicat: 24 Iulie, 2013 - 15:29
Share

Abdel Fattah al-Sisi, comandantul armatei egiptene, a cerut populaţiei să organizeze mitinguri la nivel naţional pentru a da armatei un mandat în confruntarea cu violenţele şi terorismul" declanşate după înlăturarea de la putere a preşedintelui Morsi.


Într-un discurs ţinut cu ocazia ceremoniei de absolvire la o academie militară, Sisi le-a cerut egiptenilor să organizeze proteste în toată ţara vineri şi a respins acuzaţiile conform cărora l-ar fi trădat pe Morsi.

"Cer tuturor egiptenilor să se adune vineri pentru a îmi ordona să combat posibilele violenţe şi terorismul", a declarat generalul, adăugând: "Nu l-am trădat pe fostul preşedinte... L-am avertizat că proiectul său religios este imposibil de realizat".

Sisi a explicat că apelul său la proteste nu este o instigare la violenţă şi şi-a exprimat sprijinul pentru eforturile în direcţia reconcilierii naţionale.

Frăţia Musulmană a reacţionat prompt, Essam al-Erian, un important lider al acestei grupări răspunzând declaraţiei generalului: "Ameninţarea ta nu va împiedica milioane de persoane să protesteze împotriva loviturii de stat... Mereu ai conspirat din funcţia ta".