Publicat: 14 Ianuarie, 2020 - 12:15
Share

În weekend-ul care urmează, Teatrul de Stat Constanţa reia comedia de succes "Nişte... năroji", o adaptare de Iulian Enache după ciclul de poeme "La Lilieci" de Marin Sorescu.

Sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19,00, publicul este invitat şi la nuntă, şi la înmormântare, căci regizorul Iulian Enache pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidenţieze simbolic semnificaţiile lor profunde, dar luând în derâdere, cu mult sarcasm, prostul gust al tocurilor şi fustelor mini asortate ţărăneşte. Este un fel de Las Fierbinţi oltenesc, plin de ingenuitatea şi umorul specifice lui Marin Sorescu.

Scenografia: Sanda Mitache, muzica: Adrian Mihai.

În distribuţie: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiţei, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manţu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.

Duminică, 19 ianuarie, de la ora 19,00, weekend-ul teatral continuă cu spectacolul "Memoria apei" de Shelagh Stephenson, o tragicomedie în care trei surori se întâlnesc, după mulţi ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalităţi şi certuri vechi, ceea ce dă naştere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relaţie şi fiecare relaţie este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool şi marijuana, astfel ieşind la iveală frustrări şi adevăruri pe jumătate conştientizate sau blocate cu bună-ştiinţă.
Regia şi traducerea textului sunt semnate de Vladimir Anton, iar scenografia este realizată de Maria Miu. Lighting design: Lucian Moga.

Distribuţia: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian şi Andu Axente.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa se pot achiziţiona fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la următoarele preţuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 20 lei (balcon) şi 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenţi, pensionari).

Programul agenţiei de bilete: luni: 09,00 - 17,00; joi - duminică: 11,00 - 19,00

Vă mulţumim că ne sunteţi mereu alături şi vă aşteptăm cu drag la teatru!

www.teatruldestatconstanta.ro

www.facebook.com/teatruldestatconstanta

https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta

Tag-uri Institutii: