Publicat: 21 Mai, 2016 - 11:34

Tribunalul București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Petru Daniel Pitcovici, comisar șef de poliție în cadrul DGA, acuzat de DIICOT că a oferit sprijin unor traficanți de droguri, care aduceau cocaină din Olanda.

Petru Pitcovici a fost șeful Diviziei Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție, el fiind trimis în judecată de DNA pentru favorizarea infractorului în dosarul omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu.

Potrivit DIICOT, în perioada 11 — 19 mai, procurorii au efectuat o anchetă cu privire la activitatea mai multor persoane, care au acționat în mod coordonat în vederea introducerii pe teritoriul României a unor droguri procurate din Olanda, care erau comercializate pe raza municipiului București.

În referatul întocmit de DIICOT se arată că, la data de 8 mai, trei persoane — Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon (prietena primului) și Cristinel Dumitrache s-au deplasat în Olanda, de unde au cumpărat aproximativ o jumătate de kilogram de cocaină cu 10.000 de euro, banii fiind dați de un alt traficant de droguri, Dan Sandu Simion, zis "Dan Chioru". Pentru a se acoperi de o eventuală inculpare, Dan Sandu Simion va susține că banii au fost oferiți lui Paraschiv cu titlu de împrumut, pentru ca acesta din urmă să își cumpere o mașină din Germania.

Peste trei zile, Bogdan Emanuel Paraschiv, Natalia Tripon și Cristinel Dumitrache s-au întors în România prin vama Nădlac, însă la un control sumar, asupra Nataliei Tripton a fost găsită o pungă transparentă ce conținea o substanță vegetală de culoare verde-maro, cu privire la care aceasta a declarat că sunt ciuperci halucinogene pe care le-a cumpărat din Amsterdam.

Polițiștii au luat decizia ca autoturismul să fie parcat în curtea sediului poliției și să fie controlat a doua zi, iar cei trei s-au cazat la un hotel din apropiere. În dimineața zilei de 12 mai, Paraschiv a părăsit hotelul fără să le spună nimic celorlalți doi, iar la controlul amănunțit efectuat asupra autoturismului, în filtrul de aer au fost găsite două pachete, care conțineau aproximativ o jumătate de kilogram de cocaină. Natalia Tripon și Cristinel Dumitrache au fost reținuți și arestați preventiv, însă Bogdan Emanuel Paraschiv a reușit să fugă.

În urma cercetărilor, procurorii DIICOT au stabilit că Dan Sandu Simion și Bogdan Emanuel Paraschiv au fost ajutați de Petru Daniel Pitcovici, comisar șef de poliție în cadrul DGA, pentru a îngreuna ancheta.