Publicat: 16 Iunie, 2015 - 20:04

omisarul pentru politică regională Corina Crețu a anunțat, marți, în cadrul unei reuniuni cu prim-ministrul bulgar Boyko Borissov, adoptarea de către Comisia Europeană a celor două Programe Operaționale "Mediu" și "Dezvoltare Regională" pentru Bulgaria.

Comisarul Corina Crețu și prim-ministrul Boyko Borissov au lansat ultimele programe operaționale ale Bulgariei
Acest lucru înseamnă că toate cele șapte Programe Operaționale ale Bulgariei pentru perioada 2014-2020 au fost adoptate – cu o valoare totală de 7,6 miliarde de euro, finanțate de politica de coeziune a Uniunii Europene.

„Mă bucur că, odată cu adoptarea acestor ultimele două programe, Bulgaria va putea profita pe deplin de investițiile în economia reală pe care politica de coeziune a UE o este gata să le facă. Aceste investiții reprezintă o oportunitate pentru Bulgaria pentru și cetățenii săi.”, a declarat comisarul Corina Crețu.

În cadrul vizitei, comisarul pentru politici regionale a vizitat incubatorul de afaceri „Eleven Accelerator Venture Fund” care combină un fond de investiții și un program de stimulare a companiilor inovative aflate la început de drum. Programul este finanțat în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională cu 10,2 milioane de euro.

„Avem nevoie de cât mai mulți antreprenori și de antreprenoriat de calitate. Aici nu se investește numai în companii inovatoare, ci și într-un mod inovativ de a folosi fondurile europene structurale și de investiții.”, a declarat comisarul înaintea vizitei.

Mulțumită fondului „Eleven Accelerator Venture Fund” și a altui fond, „Lunch Hub”, Sofia este al treilea oraș european (după Londra și Dublin) în ordinea investițiilor făcute în start-up-uri.