Publicat: 19 Decembrie, 2017 - 11:21
Share

Comisia Europeană (CE) a notificat oficial România în ceea ce priveşte ridicarea condiţionalităţii tematice ex-ante privind transporturile (7.1 - Drumuri, 7.2 - Cai ferate şi 7.3 - Alte tipuri de transport).

Investiţiile în infrastructură constituie o piatră de temelie pentru dezvoltarea socială a ţării. Mulţumesc colegilor din minister şi din Ministerul Transporturilor pentru implicare şi buna colaborare în realizarea acţiunilor necesare îndeplinirii acestei condiţionalităţi, a declarat ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica.

Pentru perioada de programare 2014-2020, există două obiective specifice dedicate infrastructurii de transport în cadrul POIM, prin care se vor finanţa infrastructura rutieră de importanţă europeană, infrastructura feroviară (inclusiv metrou), navală, aeroportuară, investiţii în infrastructura multimodală, precum şi măsuri privind siguranţa în transporturi. 

Recent, ca urmare a eforturilor depuse de autorităţile române, CE a considerat îndeplinită şi condiţionalitatea privind cercetarea. 

Având în vedere aria largă a finanţărilor primite de România prin Fondurile Europene, Structurale şi de Investiţii, România a asumat prin Acordul de Parteneriat 2014-2020 îndeplinirea a 36 de condiţionalităţi ex-ante. 
 

Tag-uri Nume: