Publicat: 24 Iunie, 2019 - 10:25
Share

Universitatea de Vest din Timişoara este dată ca exemplu naţional de către OECD şi şi Comisia Europeană, care subliniază bunele practici ale UVT în domeniul antreprenorial şi al inovării

Studiul elaborat sub egida OECD şi a Comisiei Europene, realizat de HEInnovate sub titlul "Supporting Entrepreneurship and Innovation in Higher Education in Romania 2019", a fost prezentat într-un eveniment distinct, desfăşurat sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, în 20 şi 21 iunie, la Bucureşti, în evenimentul public "Supporting Innovation and Entrepreneurship in and through Higher Education". Cu ocazia lansării raportului de ţară au fost prezenţi peste 200 de reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu din Europa, centre de antreprenoriat şi inovare, policy makers, profesori şi cercetători.

Instrumentul HEInnovate a fost aplicat în România în ultimii ani. Pe lângă datele colectate, experţii OECD şi ai Comisiei Europene au făcut vizite de lucru pentru a evalua strategiile universităţilor din România în domeniul antreprenorial şi al inovării.

Cele opt dimensiuni specifice ale studiului HEInnovate în România au fost:
- leadership şi guvernanţă,
- educaţia antreprenorială,
- pregătirea şi suportul acordat antreprenorilor,
- capabilităţi pentru digitalizare,
- schimbul de cunoştinţe,
- colaborarea cu mediul de afaceri,
- internaţionalizarea,
- măsurarea impactului.

"Studiul arată că în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara există o agendă pentru antreprenoriat, devenită prioritară, care se regăseşte într-o serie de acţiuni strategice ale universităţii, acestea fiind date ca exemplu în raportul HEInnovate. Evaluatorii au subliniat faptul că acest angajament reprezintă fundamentul orientării antreprenoriale a universităţii. Sunt bucuros pentru faptul că, în urma eforturilor depuse de echipa managerială a UVT în ultimii zece ani, orientarea universităţii noastre, ca factor educativ pentru viitorul antreprenorial al absolvenţilor, a ajuns să producă efecte multiple, pozitive şi vizibile, apreciate la nivelul cel mai înalt în comisiile de experţi ale Uniunii Europene. Este un rezultat pentru care am investit multe eforturi şi pe care îl considerăm un adevărat resort motivaţional pentru ca să ne dezvoltăm şi să consacrăm prezenţa Universităţii de Vest din Timişoara în elita universităţilor europene ce îşi pregătesc eficient absolvenţii pentru antreprenoriat", subliniază rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: