Publicat: 19 Decembrie, 2012 - 17:28

Comisia Europeană lucrează la un nou proiect legislativ care ar interzice ţigările mentolate şi alte arome, precum şi ţigările ultra-subţiri, despre care se spune că atrag tinerii, în special adolescentele, să se apuce de fumat sau continue să fumeze.

 Se doreşte şi  introducerea unui format de raportare electronic pentru ingrediente şi emisii. Propunerea prevede interzicerea ţigărilor, a tutunului de rulat ţigări şi a produselor din tutun nefumigene care au arome caracteristice, precum şi interzicerea produselor cu un grad mare de toxicitate şi un potenţial mare de dependenţă.

De asemenea, avertismentele privind riscurile asupra sănătăţii de pe pachete vor ocupa circa 75% din suprafaţă, conform unui proiect de act normativ citat de DailyMail.

Noua lege va nemulțumi marii producători. Aceștia se confruntă deja cu o scădere a vânzărilor din cauza crizei economice care a afectat Uniunea Europeană. Totuși,  Europa se confruntă cu o rată foarte ridicată de fumători, de 33% din totalul populaţiei.

Vânzările totale de ţigarete din UE au însumat 576 de miliarde anul trecut, cu 100 de miliarde mai puţin decât nivelul maxim din 2007.