Publicat: 26 Septembrie, 2019 - 12:50
Share
Pentru neclarități din declarația de avere. a imprumutat o sumă pe care apoi a împrumutat-o pentru campania europarlamentară a PSD

Candidatura Rovanei Plumb nu a trecut de Comisia pentru Afaceri Judiciare JURE a Parlamentului European, ceea ce inseamna ca este, practic, blocata, cu 15 voturi impotriva candidaturii si doar sase pentru.
Reamintim ca premierul roman a fost atentionat chiar de presedintele ales al Comisiei Europene sa nu o nominalizeze pe Rovana Plumb, dar Viorica Dancila și-a mentinut propunerea controversata.
Audierea extraordinara a avut loc la ora 11:00 (ora locala).

Plumb a fost invitată la o „audiere excepțională” în Comisia Juridică a Parlamentului European pentru a lămuri informațiile din declarația de avere, unde apare că a luat împrumut 800.000 de lei de la o persoană fizică, o sumă identică fiind împrumutată de Plumb Partidului Social Democrat. Unii membri ai comisiei juridice din PE au spus că există diferențe între declarația de avere depusă în România și cea trimisă Parlamentului European, fiind invocată și posibilitatea unui conflict de interese.

UPDATE:

Comisia Juridică (JURI) a Parlamentului European a decis joi, cu unanimitate de voturi, să transmită Comisiei Europene o scrisoare prin care să o informeze că Rovana Plumb nu poate ocupa postul de comisar din cauza conflictului de interese în care aceasta se află în urma contractării împrumutului de 800.000 de lei, bani pe care i-a donat partidului în campania pentru europarlamentare.

”Va fi trimisă din partea JURI o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 RON de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european”. Decizia a fost luată cu 20 de voturi, adică unanimitate.

Potrivit surselor citate, Parlamentul European îi va cere președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să vină cu o soluție în acest caz, având în vedere că situația reprezintă o premieră.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: