25 septembrie 2022

Comisia parlamentară a dezbătut Raportul de activitate al SRI pe anul 2021, cu participarea conducerii SRI

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comisia parlamentară a dezbătut Raportul de activitate al SRI pe anul 2021, cu participarea conducerii SRI

Comisia parlamentară SRI s-a întrunit astăzi, 28 iunie 2022, la Parlamentul României, într-o ședință la care au participat senatorul PNL Cristian Chirteș – președintele Comisiei, deputații Florin-Silviu Hurduzeu (PSD) – vicepreședinte, Csoma Botond (UDMR) – secretar, Oana Florea (PSD), Acatrinei Dorel-Gheorghe (AUR), Teodor Lazăr (USR), Răzvan Prișcă (PNL) și o delegație a conducerii Serviciului Român de Informații, pentru dezbaterea Raportului de activitate al SRI pentru anul 2021.

SRI a transmis Comisiei raportul său de activitate, pe anul trecut, la începutul lunii iunie. De când a ajuns la Parlament, potrivit președintelui Comisiei, senatorul PNL Cristian Chirteș, raportul a fost studiat și analizat individual de către parlamentarii din Comisie, iar astăzi a avut loc dezbaterea acestui document în plenul Comisiei. La invitația Comisiei, la dezbatere au participat și reprezentanți din conducerea SRI.

Senatorul Cristian Chirteș a precizat, la finalul ședinței, că SRI și-a prezentat în fața Comisiei Raportul de activitate pe anul 2021, în format strict secret, Comisia având acces, conform legii, la informații clasificate privind activitatea Serviciului, mai puțin la cele despre acțiunile aflate în desfășurare. Activitatea Serviciului a fost prezentată și în raport cu amenințările actuale de securitate, în contextul declanșării, la începutul acestui an, a agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

Sursa foto cdep