27 iunie 2022

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi monitorizează respectarea drepturilor persoanelor din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi monitorizează respectarea drepturilor persoanelor din Ucraina care fug de război

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a organizat luni, 4 aprilie a.c., în Senatul României, o masă rotundă unde a invitat reprezentanţii Guvernului, ai societăţii civile şi ai tuturor instituţiilor de stat implicate în gestionarea fenomenului imigraţiei, în contextul acţiunilor militare în curs de desfăşurare în Ucraina.

Scopul dezbaterilor, menite a fi reluate în fiecare săptămână, îl reprezintă identificarea de soluţii practice referitoare la asigurarea unor standarde minime de cazare şi de asistenţă pentru toţi beneficiarii protecţiei internaţionale. Participanţii la întrevedere şi-au propus să obţină, pentru refugiaţii din Ucraina, un tratament individualizat.

„Este a 40-a zi de război. Patru aprilie este o zi tristă, după abuzurile armatei ruse din Ucraina, de la Bucha. Este firesc ca statul român să se implice şi să primească aceşti oameni care fug de masacrul din Ucraina”, a declarat preşedinta comisiei senatoriale, Anca Dragu.

„În contextul acţiunilor militare în curs de desfăşurare în Ucraina, încă din data de 25 februarie 2022, Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a tras un prim semnal de alarmă, atenţionând că această acţiune militară a Rusiei în Ucraina este o decizie contrară principiilor fundamentale ale dreptului internaţional şi nu face altceva decât să escaladeze persecuţiile de orice natură, lezând grav şi iremediabil drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, a mai afirmat Anca Dragu.

Sursa foto: Facebook Senat