Publicat: 19 Februarie, 2020 - 18:48
Share

Comitetul Executiv al PSD a votat în ședința de miercuri după-amiază să boicoteze învestirea Guvernului Orban II prin neprezentarea, lunea viitoare, în sala plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, au declarat surse din partid.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit surselor agenției de presă.

Social-democrații motivează că trebuie așteptată decizia CCR privind conflictul Președinție-Parlament cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier pentru a doua oară de către Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a declarat marți că nu poate garanta 100% că va fi cvorum în plenul reunit de luni pentru votul de învestire a guvernului, pentru că e posibil să fie "pesediști care vor chiuli de la serviciu".

Votul de învestire a Cabinetului Orban II în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Tag-uri Institutii: