Publicat: 9 Martie, 2018 - 16:45
Share

Comitetul Executiv al PSD a validat, vineri, toate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi alese la Congresul extraordinar de sâmbătă. Astfel, pentru postul de preşedinte executiv sunt trei candidaţi - Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, iar pentru cel de secretar general candidează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că îl va propune pe Niculae Bădălău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri, la finalul Comitetului Executiv Naţional (CExN), că validarea candidaturilor de astăzi nu este o victorie, ci reprezintă o chestie normală, afirmând că, în ultimii ani, el şi alţi membri PSD care se luptă cu „un sistem hidos” au primit ameninţări. Acesta a afirmat că are emoţii şi abia se stăpâneşte să nu plângă.

„Nu putem vorbi despre victorie în CExN. Este vorba despre o chestie normală, faptul că ne-au aprobat colegii noştri (candidaturile – n.r.) să putem candida într-o competiţie liberă este foarte normal”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Secretarul general adjunct le-a spus jurnaliştilor: „Sunt ca niciodată foarte emoţionat şi ştiţi foarte bine că nu am trac în faţa camerelor, nu am avut niciodată, nici când am fost la emisiuni cu ratinguri de milioane de telespectatori. Am emoţii acum şi de abia pot să ma stăpânesc. Pur şi simplu simt aşa, că îmi vine să îmi rup hainele de pe mine şi să plâng, la situaţia la care s-a ajuns”.

Nicolae Bănicioiu a spus, după şedinţa PSD, că "reuşita zilei" este validarea tuturor candidaturilor, susţinând, însă, că Viorica Dăncilă nu ar trebui "încărcată cu alte treburi”, având în vedere că este premierul României şi preşedintele organizaţiei de femei.

"Toată lumea care nu vrea să câştigăm noi, plânge din cauza aceasta, dar vă asigur că suntem şi maturi, şi raţionali, şi nu vom diviza voturile. Eu cu doamna Andronescu suntem capabili de o astfel de discuţie. Nici eu, nici domnia sa, nu candidăm pentru o funcţie. Nu asta mă recomandă pe mine. Cred că în aceste momente trebuie să prevaleze raţiunea, nu dorinţa vreunuia de mărire. Era bine să gândească toţi la fel. Era bine să se gândească toţi la binele partidului. Eu, unul, sunt PSD-ist. Eu simt pentru acest partid. Am multe pe suflet, credeţi că nu v-aş spune? V-aş spune multe despre Congresul de mâine, dar nu o fac din respect pentru colegii mei şi pentru oamenii care cred în partidul ăsta şi nu votează neapărat partidul nici pentru domnul Dragnea, pentru Bănicioiu sau pentru doamna Andronescu. Votează pentru că sunt PSD-işti din tată-n fiu, să vadă partidul ăsta într-o lumină bună”, a spus Bănicioiu.

Tag-uri Institutii: