Publicat: 18 August, 2013 - 15:11
Share

Excepţionalele piese din patrimoniul Republicii Populare Chineze care au fost admirate în cadrul expoziţiei „Comorile Chinei” (30 aprilie – 1 august 2013) de peste 50 000 de vizitatori români şi turişti străini în vizită în ţara noastră, au părăsit teritoriul României.

Comorile Chinei se îndreaptă spre Beijing, după mai bine de 160 de zile petrecute la Bucureşti şi 1 an de când sunt itinerate în Europa.

Capodoperele civilizației chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului, precum și de atenția mass-media, pe tot parcursul expunerii.

În expoziţie au fost prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, dar și numeroase alte artefacte de referință, comori spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, păstrate în trei mari muzee din China, Muzeul Palatului Imperial din Beijing, Muzeul din Shanghai și Muzeul din Xi’an.

Vizitarea expoziției “Comorile Chinei” a constituit un eveniment unic, ocazia de a descoperi valorile culturale de prim rang ale uneia din marile civilizaţii ale lumii ivindu-se, poate, pentru publicul iubitor de cultură, o dată la câțiva zeci de ani.

Muzeul Național de Istorie a României aduce încă o dată mulțumiri tuturor celor care au trecut pragul expoziției, descoperind, timp de trei luni, cele peste 100 de artefacte de o valoare excepțională din patrimoniul cultural al Chinei.