13 aprilie 2021

Compania aeriană „Air Koryo” reia zborurile din și spre China

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Niciun zbor nu a decolat din Phenian către Beijing, în ciuda anunțului, potrivit site-urilor Eturbonews, de turism international și a celui de monitorizare a zborurilor Flightradar24.

Coreea de Nord închisese toate punctele  de intrare în țară de pe uscat, pe mare sau aeriene  în ianuarie 2020

Coreea de Nord prezintă semne de relaxare a restricțiilor la granița cu China.

Anterior, Air Koryo și-a lansat programul de zbor către orașul port rusesc din Extremul Orient, Vladivostok.

Programul de zbor afișat pe site-ul web al transportatorului aerian național, semnala că zborul JS251 va pleca de la Phenian la ora 16:00 ora locală, ajungând  la Beijing la 17:50 joi. Un alt zbor este programat să plece de la Beijing spre Pyongyang vineri.

Cu toate acestea, începând cu ora 16:30, niciun zbor nu a decolat din Phenian, potrivit unui tracker de zbor în timp real. Unii au speculat că compania aeriană ar fi putut să-și testeze site-ul web în pregătirea reluării zborurilor către China.

Mai devreme în cursul zilei de astăzi, un oficial al ministerului unificării din Coreea de Sud, citat de presa locală de la Seul, a declarat reporterilor că Coreea de Nord arată „semne în creștere” de relaxare a restricțiilor sale la frontiera cu China.

Coreea de Nord închisese toate punctele frontaliere în ianuarie 2020, în încercarea de a bloca răspândirea coronavirusului în țară.

Anterior, Air Koryo și-a lansat programul de zbor către orașul port rus Vladivostok, operând un singur zbor pe această destinație.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infecție cu virusul COVID-19, dar a solicitat eforturi la nivel național pentru a preveni o situație epidemiologică pe teritoriul său prin intensificarea controalelor la frontieră, țara rămânând deschisă în interior, cu două excepții, când Phenianul a fost închis timp de o lună, tot cu posibilitatea ca cetățenii orașului să se deplaseze în oraș și să-și desfășoare activitățile economice firești și orașul Kaesong, și el închis pentru două săptămâni.

Autor: Ciprian Pop
Foto: expresmagazin.ro