Publicat: 18 Octombrie, 2020 - 10:12
Share

Potrivit mediilor locale, companiile aeriene rusești au primit permisiunile necesare pentru zboruri regulate către 24 de țări, Agenția Federală de Transport Aerian de la Moscova a emis , la randul sau, ordinele necesare în acest sens.

Lista include acele țări cu care transportul aerian nu a fost încă reluat. Astfel, companiile aeriene din Federația Rusă, atat Aeroflot, cât si operatorii privați, au primit admitere în țări ca: Belarus, Marea Britanie, Egipt, Kazahstan , Kârgâzstan, Maldive, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Tanzania. Dintre țările care nu permiteau zborurile din si spre Federatia Rusa, presa face referire la Azerbaidjan, Armenia, Germania, Grecia, Israel, Spania , Italia, Cipru, China , Malta, Olanda, Arabia Saudită , Turkmenistan, Republica Cehă si Uzbekistan.

De asemenea, transportatorii au primit permisiune pentru zboruri charter către Austria, Bulgaria, Ungaria, Spania, Franța și Cuba.

După cum a subliniat reprezentantul Agenției Federale de Transport Aerian, acest document nu înseamnă neapărat si reluarea de îndată a traficului aerian.

"Admiterea este dreptul companiei aeriene, pe care o poate folosi la reluarea zborurilor", a conchis oficialul.

Rusia a întrerupt zborurile regulate și charter de pasageri cu alte țări la sfârșitul lunii martie. Mai târziu, restricțiile au început să fie eliminate treptat.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii: