Publicat: 26 Februarie, 2020 - 12:33

Universitatea Politehnica din Timişoara, prin Centrul de ID/IFR şi e-Learning şi Centrul Multimedia cu sprijinul asociaţiilor EDEN şi IEEE organizează workshopul Competenţele digitale şi Educaţia deschisă, adresat atât cadrelor didactice din universităţi şi licee, cât şi studenţilor, dar şi trainerilor în IT, sau departamentelor de resurse umane. Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 12,00, în Amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinţe al UPT, Bd. Vasile Pârvan Nr. 2B, Timişoara.

20 speakeri de nivel internaţional vor prezenta ultimele noutăţi legate de educaţia deschisă în România şi Uniunea Europeană în cadrul celei de-a VII-a ediţii a workshopului Competenţele digitale şi Educaţia deschisă, organizat în cadrul Săptămânii Educaţiei Deschise 2020. Workshop-ul va evidenţia impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori şi studenţi. Având un istoric de mai mulţi ani de implementare, în cadrul evenimentului va fi examinat modul în care resursele educaţionale deschise (OER), cursurile masive deschise online (MOOC), Open Culture şi Open Science pot fi integrate în toate nivelurile de educaţie şi de formare din cadrul instituţiilor şi companiilor. Sunt prezentate exemple practice de utilizare şi integrare a resurselor educaţionale deschise în universităţi, învăţământul preuniversitar sau cel informal, al învăţării mobile, al implicării studenţilor in crearea de conţinut educaţional, al realităţii augmentate şi virtuale în educaţie, cercetării deschise, modului în care noţiunea de blockchain influenţează educaţia dar şi felul în care termenii deschis şi digital se reflectă în cultură şi patrimoniu.

Ca în fiecare an, Workshop-ul internaţional este organizat de Universitatea Politehnica Timişoara, prin Centrul de ID/IFR şi e-Learning şi Centrul Multimedia, cu sprijinul asociaţiilor EDEN şi IEEE, în cadrul mişcării globale Săptămâna Educaţiei Deschise 2020.

Înscrierile se fac online, completând formularul: https://elearning.upt.ro/ro/proiecte/competentele-digitale-si-educatia-d....

Wokshopul va fi transmis live online pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CIDUPT .

Lucrările Workshopului vor fi disponibile online, după eveniment, pe platforma educaţională online UniCampus https://unicampus.ro/.

Participarea este liberă, prezentările se vor desfăşura în Română şi Engleză şi se va elibera certificat de participare.

Săptămâna Educaţiei Deschise (Open Education Week) este un eveniment promovat de asociaţia mondială Open Education Global, având ca scop prezentarea oportunităţilor pe care le oferă educaţia deschisă, a rezultatelor integrării acesteia în toate formele de educaţie, fie că e vorba de dezvoltarea de abilităţi sau cunoştinţe la locul de muncă, ca suport al educaţiei universitare sau pre-universitare sau pur şi simplu pentru a afla ceva nou, legat de un interes personal al fiecărui individ în parte.