Publicat: 27 Octombrie, 2014 - 17:30
Share
12 antreprenori români au intrat în finala competiţiei Antreprenorul anului în România

La finalul săptămânii trecute a avut loc a doua rundă de jurizare a competiţiei Antreprenorul anului în România, în urma căreia juriul a desemnat finaliştii competiţiei. Din cei 40 de antreprenori remarcabili care s-au înscris în competiţie, au rămas în cursa finală 12 oameni de afaceri, care conduc companii lider în sectoarele în care activează, cu venituri agregate de aproape 500 milioane de EUR şi care au un număr agregat de angajaţi de aproximativ 8000 de persoane. 

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Cei 12 finalişti se întrec pentru cele trei titluri care vor fi acordate la nivel naţional în cadrul ceremoniei de gală ce va avea loc pe 12 noiembrie 2014: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year şi Social Entrepreneur Of The Year. Marele câştigător va avea ocazia de a intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of The Year, ce se va desfăşura în iunie 2015 la Monte Carlo. 

Pentru selectarea câştigătorilor competiţiei în România, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul care a stabilit finaliştii competiţiei şi care va alege câştigătorii competiţiei Antreprenorul anului în România este alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Ştefania Eugenia Popp – Director Executiv Junior Achievement Romania, Mihai Marcu – Președinte Medlife, Iulian Stanciu – Director General eMag, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

Competiţia Antreprenorul anului s-a lansat în România pe 14 mai 2014. Lansarea a fost urmată de etapa colectării de aplicaţii, ce s-a încheiat pe 1 august 2014, etapa interviurilor la sediul antreprenorilor desfăşurată între 4 august – 15 septembrie 2014 şi prima rundă de jurizare, ce s-a desfăşurat pe 9 octombrie 2014. Ceremonia de gală în cadrul căreia vor fi desemnaţi câştigătorii primei ediţii a competiţiei la nivel naţional va avea loc pe 12 noiembrie 2014, în prezența comunității de business. 

“Vreau să îi felicit pe toţi antreprenorii care au avut curajul să se înscrie în competiţia Antreprenorul anului încă de la prima ediţie organizată în România. Eu şi colegii mei am fost încântaţi să îi cunoaştem în interviurile care s-au desfăşurat în lunile august şi septembrie şi suntem impresionaţi de afacerile pe care le-au construit cu multă muncă şi viziune. 

Suntem onoraţi că au ales să intre în această competiţie, prin care ne dorim să ajutăm la recunoaşterea realizărilor lor. Ei sunt cei care creează produsele, serviciile şi locurile de muncă ce susţin economia noastră şi îi inspiră pe cei aflaţi la început de drum să fie la fel ca ei,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.