30 septembrie 2022

Competiţie pentru obţinerea unei mobilităţi Erasmus Plus, la Universitatea Ovidius din Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) organizează, în perioada 21 februarie – 04 martie 2022, o nouă competiţie pentru obţinerea unei mobilităţi Erasmus Plus, de studiu sau de practică, informează ec. drd. Răzvan-Ionuţ Drugă, referent în cadrul biroului de specialitate.

Conform sursei citate, la competiţie pot participa toţi studenţii UOC, de la toate ciclurile de studii, indiferent de specializarea sau anul în care aceştia sunt înmatriculaţi. Mobilităţile vor putea fi desfăşurate doar în ţările Programului: statele membre ale Uniunii Europene, plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Republica Macedonia de Nord, Serbia sau Turcia.

Persoanele care vor beneficia de o mobilitate de studiu vor primi un grant cuprins între 540 şi 600 euro/lună, în timp ce studenţii care vor beneficia de o mobilitate de practică vor primi un grant cuprins între 670 şi 720 euro/lună, în funcţie de ţara de destinaţie. De asemenea, pentru candidaţii cu oportunităţi reduse, în cazul în care obţin o bursă de studiu, programul mai poate oferi un sprijin suplimentar, în funcţie de bugetul disponibil, în valoare de 250 euro/lună. În acelaşi timp, participanţii cu nevoi speciale pot primi fonduri suplimentare pentru efectuarea mobilităţii, acordate pe principiul costurilor reale.

Dosarele de candidatură pot fi depuse doar în format electronic, urmărind paşii menţionaţi în anunţul competiţiei, disponibil la următorul link: https://tinyurl.com/2p8znkn6 .

Începând cu anul 2021, programul mai oferă o nouă oportunitate pentru studenţi, reprezentată de mobilităţile fizice de scurtă durată ce se pot desfăşura pe o perioadă cuprinsă între 5 şi 30 de zile. O nouă competiţie dedicată acestor burse va fi lansată în lunile următoare de echipa Biroului pentru Programul Erasmus Plus.

Biroul de Presă al Universităţii Ovidius din Constanţa