20 septembrie 2021

Competiţii teatrale şi recitaluri „amicale” la „Seri de teatru şi muzică la Pontul Euxin”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cea de-a treia ediţie a evenimentului estival se va desfăşura în perioada 6-29 august, în locul deja consacrat: în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. Întâlnirile cu teatrul vor avea loc în serile de vineri, sâmbătă şi duminică.

Constănţenii şi turiştii pasionaţi de teatru în aer liber sunt aşteptaţi, anul acesta, la o ediţie îmbogăţită a proiectului „Seri de teatru la Pontul Euxin”, căreia i se adaugă şi muzica.

Festivalul este organizat de Oţeleanu Ioana Cătălina PFA, cu finanţarea Primăriei Municipiului Constanţa.

Anul acesta, „Serile de teatru şi muzică la Pontul Euxin” vor avea o structură competiţională. Prima săptămână se va desfăşura sub genericul „Teatru studenţesc la Pontul Euxin”.

În competiţie intră spectacole susţinute de studenţi de la universităţi din Constanţa, Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi.

Vineri, 6 august, de la ora 21:00, este programat spectacolul Universităţii „Ovidius” Constanţa, urmat de la ora 22:30 de un atelier cu public susţinut de Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi.

Sâmbătă, 7 august, de la ora 21:00, în concurs intră spectacolul Universităţii de Arte din Târgu Mureş, urmat de la ora 22:00, de reprezentaţia celor de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi. Seara de sâmbătă se încheie cu un atelier cu public susţinut de oaspeţii de la Târgu Mureş.

Duminică, 8 august, de la ora 21:00, va avea loc spectacolul susţinut de studenţii de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, urmat de un atelier cu public. Primul weekend cu teatru la Pontul Euxin se va încheia cu gala de premiere.

Următoarele trei weekend-uri sunt dedicate profesioniştilor. Vor fi spectacole şi recitaluri „amicale”, necompetiţionale, după următorul program:

Vineri, 13 august, de la ora 21:00 – „Fata din curcubeu”(Bucureşti) / „Târguială cu bucluc” (Constanţa)
Sâmbătă, 14 august, de la ora 21:00 – „Poveste din Bucureştiul de odinioară” – Concert Miruna Ionescu şi Taraful
Duminică, 15 august, de la ora 21:00, „Emigranţii” – Teatrul Mic Bucureşti

Vineri, 20 august, de la ora 21:00 – „Ivan” – Teatrul din Stejari Iaşi
Sâmbătă, 21 august, de la ora 21:00 – „Viaţă conjugală anormală” – Bucureşti
Duminică, 22 august, de la ora 21:00 – „Soţ de vânzare” – Bucureşti

Vineri, 27 august, de la ora 21:00 – Concert muzică uşoară românească
Sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00 – Concert Mihalache Band
Duminică, 29 august, de la ora 21:00 – „Actriţele” – Constanţa
Clipul de prezentare poate fi descarcat accesând următorul link: https://sendgb.com/SbOIrknTu2z?utm_medium=tbpBPzcSiDl2nxN