24 mai 2022

Complexul Muzeal îşi deschide porţile pentru cea de-a XVII-a ediţie a Nopţii Muzeelor!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Devenită tradiţională, manifestarea organizată anual sub patronajul Consiliului Europei, UNESCO, Consiliului Internaţional al Muzeelor şi al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, reuneşte o serie de parteneri care vin în faţa publicului cu o ofertă diversă în speranţa de a petrece împreună o seară dedicată frumosului şi culturii.

Programul din acest an, debutează, la Bistriţa, cu un eveniment matinal, dedicat copiilor, care deschide Noaptea Muzeelor. Este vorba despre spectacolul de teatru pentru copii Întoarcerea lui Apolodor, care va putea fi urmărit în curtea muzeului din Bistriţa, de la ora 11.00. Momentul artistic va fi urmat de un atelier surpriză.

În intervalul 12.30-14.00, Dora BABA, mult îndrăgita colaboratoare a Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, îi aşteaptă pe cei mici la Atelierul de Pictură.

Spre seară, publicul bistriţean, prezent la muzeul din Bistriţa, va putea participa la următoarele activităţi:

– Târgul de bunătăţi Produs în Bistriţa-Năsăud organizat cu sprijinul renumitei asociaţii coordonată de partenerul şi colaboratorul nostru fidel, Elena BĂRBOS;

– Ora 18: lansare ghid multimedia Explore Bistriţa-Năsăud – o altfel de vizită a secţiilor muzeului, cu ajutorul unei mese interactive şi a tabletelor electronice – proiect realizat în parteneriat cu Qulto Muzee;

– Orele 18-24: expoziţia ArtForNow realizată în colaborare cu Palatul Copiilor Bistriţa; expun membrii Clubului de Pictură/Desen, coordonaţi de prof. dr. Diana MORAR;

– Orele 18-24: Expoziţia de primăvară Brickenburg, ediţia a 8-a:lumea LEGO îşi aşteaptă vizitatorii care vor fi antrenaţi în universul inspirat din trilogia „Star War” de inimoasa echipă coordonată de Tony TOCACI;

– Ora 22.00 vernisajul expoziţiei Steaguri Medievale Imaginare – Ediţia a II-a- secţia de Artă Contemporană;

– orele 18-24 – vizită gratuită a expoziţiilor de bază a Muzeului Bistriţa: istorie-arheologie, etnografie, artă contemporană şi ştiinţe ale naturii.

Alături de muzeul bistriţean, în cadrul acestei ediţii a Nopţii Muzeelor, în intervalul orar 18-24, vor putea fi vizitate expoziţiile de bază de la: Casa Argintarului Bistriţa, Muzeul Grăniceresc Năsăudean şi Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi. Din motive obiective, restul secţiilor muzeale vor fi închise.

Rugăm publicul vizitator să respecte regulile impuse de actualul context: purtarea măştii în interiorul instituţiei, inclusiv în curtea interioară şi termoscanarea este obligatorie! Accesul în clădire este permis până la ora 23.45.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm cu drag!

Manager,
Alexandru Gavrilaş