17 august 2022

Complexul olimpic de nataţie de la Otopeni, inaugurat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Update: Cseke Attila: am inaugurat unicul Complex Olimpic de Nataţie din România

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a fost prezent astăzi la inaugurarea Complexului Olimpic de Nataţie Otopeni, un proiect de anvergură finanţat cu aproape 165 milioane de lei de Minister. Beneficiarul investiţiei este unitatea administrativ-teritorială Otopeni.

„Cu bucurie am anunţat astăzi inaugurarea Complexului Olimpic de Nataţie Otopeni. La începutul mandatului meu am vizitat lucrările acestei investiţii importante şi am promis atunci că, împreună cu administraţia oraşului, vom găsi soluţia pentru a putea preda şi inaugura complexul. După un blocaj de mai mulţi ani, complexul sportiv poate fi în sfârşit deschis. Am încredere că, atâta timp cât şi campania de vaccinare se va desfăşura în continuare în ritmul de până acum, vor fi reluate antrenamentele şi concursurile în regim normal”, a spus Cseke Attila.

Complexul Olimpic de Nataţie are şase bazine, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament şi trei de iniţiere şi recuperare, iar cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferinţe şi transmisii sportive, o sală de antrenament cu o înălţime de 6 metri pentru sportivii de la sărituri.

Cseke Attila a anunţat: „Este un prilej de bucurie pentru mine să vă spun că Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în anii 2022 şi 2023, planifică să organizeze aici Campionatele Europene de înot şi sărituri, atât pentru juniori, cât şi pentru seniori”.

 

Complexul olimpic de nataţie de la Otopeni poate găzdui competiţii internaţionale sportive de anvergură importante pentru România şi asigură spaţii pentru iniţierea în înot a copiilor, a declarat, vineri, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, la inaugurarea acestui obiectiv.

„În această infrastructură pot fi organizate competiţii internaţionale sportive de anvergură importante pentru România şi, de asemenea, există spaţii prin care generaţia mai tânără, dacă vreţi, copiii pot fi iniţiaţi în ale înotului şi este un lucru extraordinar”, a punctat Cseke Attila.