29 noiembrie 2021

Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Argeş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vicepreşedintele Marius Nicolaescu în vizită de lucru la Spitalul de Recuperare Brădet

Primul proiect pe fonduri europene (exerciţiul financiar 2016 – 2020) care se va încheia anul acesta

Lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, se apropie de final. Joi, 21 octombrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş Marius Nicolaescu a mers la faţa locului pentru a analiza modul în care constructorul a respectat obligaţiile contractuale.

Lucrările au început pe 19 aprilie anul acesta, fiind vorba despre un proiect pe fonduri europene care a vizat „Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.

„Acest proiect este inclus în cele 5 proiecte de reabilitare a construcţiilor din infrastructura de sănătate pe care le are Consiliul Judeţean Argeş. Ne apropiem de finalul execuţiei lucrărilor, practic va fi primul proiect pe fonduri europene ce se va închide în judeţul Argeş, în exerciţiul financiar 2016 – 2020. În cadrul proiectului s-au realizat lucrări de anvelopare, lucrări de schimbare a tuturor corpurilor de iluminat, a caloriferelor şi s-au instalat panouri electrice pentru a reduce consumul de energie. Se vor reduce şi emisiilor de dioxid de carbon astfel încât la finalul proiectului practic din 560 de tone de dioxid de carbon eliberate anual în atmosferă se va ajunge la aproximativ 156 de tone. Se va reduce şi consumul de energie electrică de la 2.500.000 de KW/oră /pe an la aproximativ 150.000 KW/oră /pe an.

Am vizitat întreg spitalul şi am văzut mai multe lucruri bune care s-au întâmplat aici. Alături de acest proiect spitalul mai desfăşoară încă două investiţii pe fonduri proprii. Ne dorim ca la finalul celor trei proiecte beneficiarii serviciilor să găsească un confort ridicat, iar cât mai multe persoane să îşi găsească aici sănătatea. Trebuie spus că faţă de graficul iniţial ne aflăm totuşi în întârziere cu aproximativ 2 luni de zile. Conform prevederilor contractului, constructorul va fi penalizat cu 0.1% pe zi pentru restul lucrărilor care au rămas de executat.

Practic suntem puţin dezamăgiţi pentru că în toate cele 12 proiecte avem întârzieri, însă lucrul bun este că el va fi dus până la capăt şi ne dorim ca toate proiectele pentru care am semnat contracte pe fonduri europene să fie finalizate. Ca de fiecare dată, aşa cum am obişnuit partenerii noştri, noi ne deplasăm pe teren şi avem discuţii cu proiectanţii, cu dirigintele de şantier şi cu constructorii, identificăm problemele şi găsim soluţii pentru ele astfel încât să putem duce la bun sfârşit proiectele pe care le avem.” – a punctat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu.

Proiectul depus de Consiliul Judeţean Argeş, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei, a beneficiat de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuţia beneficiarului.

Unitatea sanitară a beneficiat de lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminat şi ventilare, izolare termică la exterior, termoizolarea la exterior a pereţilor supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexă, a planşeului sub pod şi izolarea termică a planşeului peste subsol. A fost construită şi o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Lucrările au fost realizate de ASOCIEREA SC ROLOPLAST TEHNOCONSTRUCT SRL şi S.C EVOLUTION PROSERV SRL, având o durată de execuţie de 5 luni.

Spitalul de Recuperare Brădet este situat într-o regiune cu tradiţie balneară, apele sulfuroase descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888, fiind la baza înfiinţării staţiunii Brădet. Clădirea monobloc cu 8 etaje a fost construită în anul 1975. De la preluarea în administrare (în anul 2010), Consiliului Judeţean Argeş a investit constant în îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere.

Spitalul oferă şi asigură asistenţă profilactică, curativă şi de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat şi prin spitalizare continuă.

Materialul video poate fi descărcat aici:
https://www.myairbridge.com/en/#!/email/NT5oF236lfc
Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Argeş