Publicat: 26 Aprilie, 2014 - 10:52
Share

Comunitatea Bicicliștilor din București protestează, sâmbătă, 10 mai 2014, față de inabilitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a încuraja mersul cu bicicleta ca mijloc de transport în mediul urban, se arată într-un comunicat de presă al bicicliştilor.
 
Bicicliștii sunt nemultumiți de faptul că autoritățile locale, prin proiectele aprobate în cadrul Consiliului General și prin alocările bugetare de anul acesta, încurajeaza doar transportul cu mașina personală, în detrimetrul altor solutii alternative de transport. 
 
“N-ai piste pentru bicicletă, n-ai parcuri, n-ai trotuare pe care să poţi umbla. Oricât ar vrea Primarul Sorin Oprescu, Podul Basarab nu le poate ţine locul acestora. Aşa că hai cu bicicleta pe stradă şi spune-i primarului Oprescu că vrei un oraş pentru oameni” Andrei Găitănaru, Comunitatea Bicicliștilor din București. 
 
Este deja al treilea an în care Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti organizează marșuri de protest în București. După ce aproximativ 100 de km de piste pentru biciclete au fost desființate de către Poliția Rutieră și, deci, peste 10 milioane de euro au fost cheltuiți ilegali, biciliștii din București sunt în continuare nevoiți să își negocieze locul în oraș. Deși încurajarea transportului nemotorizat este o direcție de dezvoltare urbană obligatorie (având în vedere obligativitatea de a realiza Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă), Primăria Municipiului București nu dă semne că a făcut din infrastructura durabilă o prioritate.