27 iunie 2022

Concert cu public dirijat de Christian Badea (bilete disponibile în continuare)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această săptămână, vor fi interpretate compoziţii de Mozart şi Schubert, apreciate de publicul larg, cu care Filarmonica „George Enescu” doreşte să întâmpine această îndelung aşteptată revenire în etape la normalitate. Programul concertului din 3 şi 4 iunie este alcătuit, în prima parte, din Uvertura operei Don Giovanni şi Concertul nr. 25, în do major, pentru pian şi orchestră, KV503 de Wolfgang Amadeus Mozart. Pianistul Cristian Sandrin debutează pe 3 şi 4 iunie, în calitate de solist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”. În partea a doua a serii va fi interpretată Simfonia nr. 5, în si bemol major, D 485 de Franz Schubert.

„Aşteptăm cu drag şi nerăbdare reîntâlnirea cu publicul Ateneului, după o perioadă mult prea lungă. Odată cu primăvara, atât de frumoasă în Bucureşti, reînnoim şi bucuria de a reveni la muzica, la cultură, la viaţa normală. Vom incepe cu Mozart şi Schubert, luminoşi şi întotdeauna tineri, şi vom continua cu alţi compozitori, pe măsură ce restricţiile sanitare se vor ridica şi vom putea augmenta componenţa personalului orchestrei. Avem alături de noi pianişti de mare talent, Josu de Solaun, câştigător al Concursului George Enescu şi binecunoscut de publicul românesc, şi tânărul Cristian Sandrin, aflat la debutul său cu Orchestra Filarmonicii George Enescu. Vă aşteptăm în număr din ce în ce mai mare în sala Ateneului Român”, a declarat maestrul Christian Badea.

„La primul meu concert cu public în carne şi oase din acest an, sunt cuprins de un sentiment profund de bucurie, pentru că voi cânta unul dintre concertele mele favorite de Mozart, în debut cu Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Badea. Este un adevărat privilegiu să fiu invitat ca solist în această perioadă dificilă pentru toţi muzicienii, mai ales pentru cei tineri. În ultimul an, am cântat numeroase recitaluri virtuale în faţa camerelor de filmat, a cameramanilor şi a inginerilor de sunet. Mi-au lipsit foşnetul sălii, bucuria aplauzelor – chiar şi telefonul mobil care sună în mijlocul concertului! -, dar mai ales sentimentul că împărtăşesc o experienţă unică cu alte persoane în spaţiu şi timp. Sunt încântat că lucrurile încep să revină la normalitate!”, a subliniat pianistul Cristian Sandrin.

Joi, 3 şi vineri, 4 iunie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor
CHRISTIAN BADEA
Solist
CRISTIAN SANDRIN

Program

Wolfgang Amadeus Mozart
Uvertura operei Don Giovanni
Concertul nr. 25, în do major, pentru pian şi orchestră, KV503

Franz Schubert
Simfonia nr. 5, în si bemol major, D485

Preţurile biletelor sunt:
Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei

Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituţiei: https://www.fge.org.ro

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.

***

Biletele se pot procura astfel:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marţi – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „Calendar”. Vă rugăm să luaţi în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numarul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase bilete. Pentru a susţine activitatea Filarmonicii „George Enescu”, procesatorul de plăţi nu percepe la acest concert comisionul de 5% din valoarea biletului.

Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.

CHRISTIAN BADEA

Dedicat în egală măsură muzicii simfonice şi operei, Christian Badea, consilier artistic şi prim-dirijor al Filarmonicii „George Enescu”, a concertat pe toate continentele şi în cele mai importante săli şi teatre de operă, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).

Cariera sa este marcată de colaborări importante cu artişti de referinţă ai timpului nostru – Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renee Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson. Sub semnul Leonard Bernstein 100, centenarul naşterii artistului a fost sărbătorit la Filarmonica „George Enescu”, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii trecute fiindu-i dedicate de maestrul Christian Badea – unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.

Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numără Royal Philharmonic şi BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Cehă, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino). La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole într-un repertoriu vast şi variat. În mai 2015, Christian Badea a dirijat la Ateneul Român actul al III-lea din „Parsifal”, după care, în deschiderea următoarei stagiuni a pus în scenă, în dublă calitate, de dirijor şi regizor, actul I din opera lui Richard Wagner. În decembrie 2017, Christian Badea a obţinut un succes extraordinar cu „Andrea Chenier” de Umberto Giordano la faimosul Teatro Colon din Buenos Aires, fiind invitat să revină în 2019. A iniţiat ciclul „Mari Concerte al Centenarului României”, în colaborare cu Filarmonica „George Enescu”, în toamna anului 2018. A dirijat la Opera din Sydney, „Turandot” (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) şi „Carmen” (ianuarie-martie 2020, Sydney). În Festivalul „George Enescu” 2019 din Bucureşti, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist.

CRISTIAN SANDRIN

Crescut într-o familie cu tradiţie muzicală – tatăl său fiind pianistul şi profesorul Sandu Sandrin – Cristian Sandrin a început studiul pianului cu Marina Dragomirescu şi mai târziu cu Cristian Dumitrescu, absolvind Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti. La Londra a urmat Royal Academy of Music cu First Class Honours, finalizând studiile cu Advanced Diploma la prestigioasa instituţie britanică, la clasele profesorilor Diana Ketler şi Christopher Elton. În 2017, a primit o bursă fellowship de la Philharmonia Orchestra. În septembrie 2017, a susţinut recitalul său de debut la Wigmore Hall, în trecut apărând în concerte pe alte scene londoneze, cum ar fi: St-Martin-in-the-Fields, St James Piccadily, Templul Masonic din Londra şi Queen Elisabeth Hall. Între 2018 şi 2020, a fost invitat să susţină recitaluri şi concerte cu orchestra în turnee de concerte în toate colţurile insulelor britanice, în cadrul programului artistic oferit de Countess of Munster Recital Scheme. Printre alte scene importante europene pe care a fost invitat, se numără Salle Cortot din Paris, Teatrul La Fenice din Venetia, Palazzo Montepulciano din Italia, Leipzig Hochschule, Salla Manuel de Falla din Madrid, Sala Filarmonicii din Sofia şi nu în ultimul rând scena prestigiosului Ateneu Român. Recent, a fost invitat să participe la Festivalul Internaţional de Pian din Naarden, Olanda, festivalul Eifel Musicale din Germania şi Festivalul KamerArt din România. Muzica de cameră ocupă un loc foarte important în cariera tânărului pianist, recent lansându-şi propriul ansamblu cameral Aon Ensemble. Cristian Sandrin a fost bursier al Festivalului SoNoRo în repetate rânduri, colaborând de-a lungul timpului cu Andrei Ioniţă, Lydia Hillerudh, Margarita şi Kristine Balanas, Răzvan Popovici, Răzvan Suma, Diana Ketler, Marisol Lee, Moriarty Winds Ensemble şi cvartetul Fitzroy. Numeroase premii naţionale şi internaţionale figurează în palmaresul tânărului pianist. În prezent, pregăteşte lansarea CD-ului său de debut cu piese pentru pian compuse de George Enescu, Maurice Ravel şi Cyril Scott.