Publicat: 14 Decembrie, 2013 - 13:12

La Sala Radio va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora (17.00), un concert de colinde susţinut de cele mai apreciate ansambluri tradiţionale, din toate regiunile folclorice ale ţării. Evenimentul reprezintă o continuitate de 23 de ani în care concertul de colinde şi urări tradiţionale nu a lipsit de pe scena Sălii Radio.
Sub titlul „ÎNCEPEM A COLINDA”, datinile şi obiceiurile noastre aşa cum sunt ele păstrate în vatra satului românesc sosesc cu alai la Bucureşti: ansamblul „Junii Crişului” din Dieci - jud. Arad, Gavril Prunoiu şi Grupul „Doruri Muscelene” - jud. Argeş, Alin Năstase, Cristian Năstase, Georgiana Păduraru şi Grupul de colindători „Cetină de pe Bacău”- jud. Bacău, Carmen Sarcină, Ion Drăgan, Grupul „Gorjanca” şi Ansamblul de datini „Roua”- Cloşani – jud. Gorj, Dubaşii din Săcămaş - Ilia – jud. Hunedoara, Grupul de colindători din Ieud - jud. Maramureş, Mihaela şi Ciprian Istrate, Grupul de colindători din Daneş - jud. Mureş, Marcel Părău şi Grupul de colindători din Mihăileni – jud. Sibiu, Pamfil Roată şi Ansamblul ,,Bistriţa Aurie’’- Ciocăneşti - jud. Suceava, Maria Murgoci şi Ansamblul „Ţara Vrancei”- jud. Vrancea, Iulia Bucur şi Ansamblul „Copiii Mociului”- jud. Cluj, Ancuţa Corlăţan, Alina Ceuca, Nicuşor Micşoniu şi Ionuţ Apătăchioaie. Concertul va fi prezentat de Nataşa Raab.

Dacă de Paşte aţi intrat în atmosfera Învierii prin recitalul propus la momentul respectiv de PAULA SELING, a venit momentul să o reîntâlniţi la Sala Radio pe celebra interpretă, alături de care veţi păşi de această dată spre sărbătorile de iarnă.
Luni, 16 decembrie (19.00), se va desfăşura un frumos concert de colinde susţinut alături de BIG BAND-ul RADIO, dirijor IONEL TUDOR, eveniment ce vă va purta printre cele mai îndrăgite colinde şi cântece dedicate Naşterii Mântuitorului. Veţi asculta selecţiuni din cele patru albume de colinde lansate până acum de solistă, precum şi câteva dintre cele mai cunoscute piese ale ei. În prima parte a evenimentului, Paula Seling va fi acompaniată de trupa proprie.
Marţi, 17 decembrie (19.00), SPIRIT BRASS ENSEMBLE – un ansamblu inedit în lumea muzicală românească – vă invită, în aşteptarea sărbătorilor de iarnă, la un frumos concert de colinde. Veţi reasculta cu plăcere şlagăre internaţionale ca White Christmas sau Santa Claus is Comin' to Town, dar şi o suită de colinde româneşti, toate acestea în sonoritatea inedită specifică alămurilor. Condus de dirijorul MIHAI CEASCAI (şef de partidă tubă al Orchestrei Naţionale Radio), ansamblul propune melomanilor o experienţă artistică deosebită în care doar instrumentele de alamă, uneori completate de cele de percuţie, sunt singurele folosite. Repertoriul de tip brass band este extrem de popular în SUA şi vestul Europei.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.