Publicat: 6 Decembrie, 2016 - 14:47

Sâmbătă, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce magia Crăciunului la Sala Radio, într-un concert extraordinar dedicat Zilei Internaționale a Cântului Coral!
Cu sonoritatea sa inconfundabilă, devenită o veritabilă marcă Radio România, Corul de Copii Radio va cânta un mix de colinde clasice românești, reinterpretate de compozitori ca Nicolae Lungu, Alexandru Pașcanu, Vasile I. Popovici, Gheorghe Cucu, Sabin Pautza, Dani Constantin, alături de piese internaționale inspirate din cântecul medieval de gen anglo-saxon, în abordări moderne semnate de Benjamin Britten (A Ceremony of Carols), John Rutter (Tomorrow Shall Be My Dancing Day), Michael Head  (Ave Maria) și Ralph Vaughan Williams (Wassail).  
Partea a doua a concertului va oferi surpriza prezenței pe scenă, alături de Corul de Copii Radio, a două coruri de adulți: Corul Cantus Domini, condus de Ștefan – Constantin Răzvan și Corul Canticum, condus de Răzvan Rădos, care vor completa atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă cu un colaj de colinde tradiționale din repertoriul românesc (Bună dimineața la Moș Ajun), Linu-i lin, Sus boieri, Cântec de Crăciun, Leru-i ler, etc., și internațional (Jingle Bells, White Christmas, The Little Drummer Boy).
Colindul O, ce veste minunată va răsuna în vocile reunite ale celor trei coruri, în interpretarea colindului tradițional, realizată de compozitorul Gheorghe Dima. 
Ziua Internațională a Cântului Coral este un eveniment lansat de Federația Internațională a Muzicii Corale (IFCM) în anul 1991, la inițiativa compozitorului Alberto Grau din Venezuela. În  fiecare an, în prima parte a lunii decembrie, cântul coral este sărbătorit prin concerte în toate colțurile lumii. 
Concertul va fi înregistrat și difuzat ulterior pe posturile Radio România Cultural şi Radio România Muzical. 
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com. 
BIOGRAFII
Cu peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, Japonia, SUA şi Canada, CORUL DE COPII RADIO, care a aniversat 70 de ani de existență în 2015, a primit numeroase distincţii şi premii, iar în 2004 Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană a acordat formației titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.
În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio. În 2015, Corul de Copii Radio a cântat pe în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale din Grecia, deosebit de apreciat pe plan european. Sub conducerea lui Voicu Popescu, corul s-a bucurat de 100% exclusivitate în programul de deschidere al festivalului, fiind singurul ansamblu invitat să inaugureze ediţia a IV-a a evenimentului. În toamna anului 2015, în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Enescu, Corul de Copii Radio a avut o participare importantă. Ansamblul s-a prezentat în faţa publicului internaţional pe scena festivalului chiar în concertul de deschidere al evenimentului, la Sala Palatului, alături de Orchestra Română de Tineret, în celebra lucrare „Carmina Burana” (de Carl Orff), interpretată sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi. Pe 2 septembrie, corul a evoluat în celebra Simfonie nr. VIII, creaţie a lui Mahler, una dintre lucrările „monumentale” ale repertoriului simfonic, alături de Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului german Cornelius Meister.
În octombrie 2015, Corul de Copii Radio s-a calificat alături de alte 8 ansambluri din întreaga lume, în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union).