Publicat: 17 Martie, 2016 - 10:00
Share

Miercuri, 23 martie 2016, de la ora 19.00,  cu prilejul Zilei Nationale a Greciei, la sediul Institutului Cultural Roman va avea loc concertul Calatorie prin muzica Greciei sustinut de Teti Kasioni (voce) si Yorgos Athanasiou (chitara). Evenimentul este organizat de Fundatia Culturala Greaca in parteneriat cu ICR. Teti Kassioni si Yorgos Athanasiou vor interpreta compozitii semnate de Manos Hatzidakis, Mikis Theodorakis, Vasilis Tsitsanis, precum si de alti muzicieni importanti ai Greciei de ieri si de astazi.

Teti Kassioni este o tanara interpreta si textiera de muzica pop si etno. In ultimii ani, a facut parte din grupuri muzicale al caror scop a fost promovarea muzicii diverselor popoare – Antidotum Taranatulae, Mare Libre sau Graviton – imbogatindu-si astfel repertoriul international. A colaborat cu importanti compozitori si textieri greci. Este absolventa a Sectiei de Limba si Literatura Franceza a Universitatii Aristotel din Salonic, precum si a Sectiei de Traducere si Interpretare a Universitatii din Bologna. Acum lucreaza la primul ei disc si participa la concerte pe importante scene din Grecia.

Yorgos Athanasiou s-a nascut in localitatea Paramythia din regiunea Thesprotia, in Nord-Estul Greciei. A studiat chitara clasica si muzica traditionala greaca, specializandu-se in oud (outi). L-a avut ca profesor de chitara clasica pe solistul si compozitorul Kostas Grigoreas. A urmat seminarii de chitara clasica sub indrumarea lui Roland Dyens, John Mills, Kostas Grigoreas, Liza Zoi si Evanghelos Asimakopoulos. A participat la grupurile muzicale de lucru organizate de Fotis Siotas.

Concertul se desfasoara sub egida Ambasadei Republicii Elene la Bucuresti si este sponsorizat de Piraeus Bank, Imobiliara Chrissoveloni, LUX, Dirent si Phoenicia Grand Hotel.