Publicat: 31 Iulie, 2014 - 14:21
Share

Primăria Sectorului 3 organizează duminică, 3 august, un concert susţinut în premieră în România de trupa de world music Imam Baildi din Grecia. Evenimentul va avea loc de la ora 20.00 în parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac). În deschiderea concertului, bucureştenii vor putea asculta piese interpretate de trupa Bosquito.

Concertul susţinut de trupa Imam Baildi marchează deschiderea oficială a celei de-a III-a ediţii a evenimentului „Cinema în aer liber”, organizată de Primăria Sectorului 3 în colaborare cu Metropolis Film.  

Fondată în 2005, Imam Baildi va oferi publicului un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară. În această formulă trupa a fost cunoscută în întreaga Europă pentru reinventarea muzicii grecești și integrarea ei în rândul cerințelor muzicale actuale. Bucureştenii se vor bucura aşadar de acorduri tradiţionale greceşti de bouzouki, dar şi de ritmuri latino, jazz şi blues.

Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor, unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

În cadrul celei de-a III-a ediţii a cinematografului în aer liber, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum şi proiecţii clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Dintrea acestea, cinci filme vor putea fi urmărite în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

 Ineditul celei de-a III-a ediţii de „Cinema în aer liber” îl reprezintă proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”.  

Evenimentul „Cinema în aer liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” şi s-a desfăşurat pentru prima dată în Sectorul 3 în anul 2012. De-a lungul celor două ediţii, proiecţiile au adunat în jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.

Programul evenimentului „Cinema în aer liber” poate fi consultat în documentul ataşat.