Publicat: 27 Octombrie, 2012 - 14:56
Share
sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu

Vineri, 2 Noiembrie (19.00), la Sala Radio iubitorii muzicii se vor bucura de un extraordinar Concert din muzică de Brahms, o ocazie pentru melomani de a-l asculta pe pianistul Michael Abramovich, născut în România, stabilit în prezent la Berlin, care şi-a perfecţionat măiestria artistică la New York, concertând în săli prestigioase din întreaga lume.

Evenimentul se va desfăşura sub bagheta dirijorului român Cristian Oroşanu, care a fost asistent al Orchestrei Simfonice din Berlin, formându-se pe lângă mari maeştri precum violoncelistul şi dirijorul rus Mstislav Rostropovich.
 
În interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, programul serii va cuprinde două lucrări semnate de Johannes Brahms, capodopere ale romantismului muzical, ce pot emoţiona puternic pe orice ascultător, avizat sau nu: Concertul nr. 2 în si bemol major pentru pian şi orchestră şi Simfonia a IV-a în mi minor.

Concertul este inclus în seria manifestărilor speciale dedicate Zilei Radio România, de la a cărui înfiinţare (la 1 noiembrie 1928) se împlinesc 84 de ani.

Pentru alte informaţii legate de stagiunea 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio vă rugăm să consultaţi site-ul orchestre.srr.ro.
Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.


Format la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu Cristian Brâncuşi, Cristian Oroşanu a mai urmat cursuri cu Constantin Bugeanu obţinând şi o bursă de studii la Internationale Buchakademie din Stuttgart.
A fost dirijor asistent la Orchestra Simfonică din Berlin, de-a lungul timpului fiind discipol al unor mari maeştri precum Yutaka Sado, Mstislav Rostropovich, Ingo Metzmacher.

A colaborat cu numeroase instituţii de profil din ţară, dintre care amintim: Orchestra Naţională Radio, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Operele Române din Cluj şi Bucureşti, Orchestra din Paris, Orchestra Naţională din Bordeaux, Israel Kibutz Orchestra, Filarmonica din Strasbourg, Orchestra Filarmonicii din Bruxelles, Orchestra Simfonică Radio din Danemarca, Orchestra Tonhalle şi colaborează totodată cu orchestra de tineret a Hyogo Performing Arts Center.