Publicat: 11 Mai, 2018 - 11:23

Filarmonica "Paul Constantinescu" vă invită joi, 24 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor, la unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale primăverii: "Classic Meets Romanian", un concert extraordinar de Fusion: rock-simfonic, ethno şi jazz, unic în România. Invitatul serii este Alex Calancea, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi basişti de peste Prut, alături de band-ul său.

Începând cu ora 19.00 vor urca pe scenă peste 100 de artişti, acompaniaţi de Orchestra Simfonică la al cărei pupitru dirijoral se va afla directorul Filarmonicii ploieştene, Vlad Mateescu, Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" condusă de Marian Dovîncă şi Ploieşti Jazz Trio - Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabas) şi Laurenţiu Ştefan (tobe). Printre cei care vă vor încânta pe parcursul serii se numără îndrăgiţii solişti vocali ai Filarmonicii Cezar Ouatu, Adriana Deaconu, Traian Frîncu şi Gelu Voicu.

Evenimentul este înscris în proiectul "ROMANIA 100 - Sărbătorim împreună", dedicat aniversării Centenarului Marii Uniri. Se vor regăsi astfel pe aceeaşi scenă artişti români de pe ambele maluri ale Prutului acum, când atenţia noastră se îndreaptă spre valorile pe care le-am cultivat de-a lungul istoriei şi care dovedesc, o dată în plus, că fraţii nu pot fi despărţiţi niciodată de graniţe. 

"Classic Meets... ", proiectul iniţitat de tânărul muzician Vlad Mateescu, a pornit cu "Classic Meets Greek", evenimentele organizate cu acest prilej bucurându-se mereu de un real succes, fiind bazat pe prezentarea de muzică tradiţională a popoarelor prelucrată pentru orchestra simfonică. De această dată, "Classic Meets Romanian" valorifică folclorul românesc şi demonstrează că în România şi Republica Moldova bate aceeaşi inimă. 

Invitat special al serii este Alex Calancea care vine însoţit de band-ul său: Alex Calancea - chitară bass, Serghei Ivanov - pian, Saric Vatavu - chitară şi Nickel Russu - tobe. Lider al grupului, Alex Calancea, s-a format în calitate de chitarist în trupa "Millenium", iar primul album propriu, "Road to Home", de fusion-instrumental, a fost lansat în 2012.

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Filarmonicii, Agenţia Teatrală şi on-line pe www.filarmonicaploiesti.eu la preţuri de 30 de lei - întreg, 20 de lei - pensionar şi 5 lei - elev şi student.
 

Tag-uri Institutii: